En ö för ett par!

Som nygift så behöver ett par vara ensamma för sig själva under minst en månad! Ja, det heter smekmånad jag vet! Men jag säger det på det viset så får man ett annat perspektiv. De nygifta har genomgått en hektisk tid med alla förberedelser och festen och vad det innebär! Hur som helst så vill jag komma till den bästa delen. Det är nämligen på det sättet att jag har varit flitig och undersökt saken ordentligt! Alltså vart ska man åka för att få den ultimata smekmånaden. Efter stor möda så kunde jag till slut hitta det bästa resmålet för de nygifta!

Det heter Seychellerna och det ligger i den indiska oceanen. Så här förklarar en vän till mig som hart gjort detta: Tempot på Seychellerna är lugnt och behagligt och på Praslin och La Digue tar ni er enkelt fram på cykel mellan de olika stränderna. Även om det finns ett fåtal nattklubbar är det inte nattlivet Seychellerna är känt för, så gör er med andra ord beredda på en avkopplande smekmånad där ni får njuta av lugnet, stränderna, den välkomnande atmosfären, kreolsk matlagning och varandras sällskap. Här vandrar ni hand i hand längs kilometerlånga stränder, med finkornig vit sand mellan tårna, och ljudet av vågorna från Indiska oceanens turkosa vatten som bakgrundsmusik. När ni promenerat ett tag är det inte omöjligt att ni hittar en liten strandbit mellan ett par granitklippor där ni kan vara helt för er själva och bada i det ljumna vattnet. Det här är faktiskt bästa beskrivningen jag har läst om Seychellerna på länge.

En resa till Seychellerna må vara lite dyrare än dem andra resmålen, men det värt, för man gör det bara en gång i sitt liv! Eller hur? 😉

http://tmcomponents.travelmarket.com/modules/TM_imagebank2/upload/709/Seychellerna4.jpg